Möt Amalia!


Det här är Amalia som jag skapade i stort sett helt slumpmässigt (förutom egenskaperna) till just 100 baby challenge. Så fort hon flytta in i sitt lilla hus så gick hon över till en av grannarna och började flörta direkt. Hon har ett enda uppdrag i sitt liv, och det är att skaffa så många barn som möjligt. Då gäller det att ligga i.


Eftersom jag inte får använda mig av något fusk, och därför inte heller pengafusk, eller skaffa mig ett jobb så måste det snålas med precis allt. Och så även stolar. Till en början så fick hon sitta på toan om hon ens ville vila benen när hon åt t.ex.


Flörtandet med grannen gick helt i sin ordning vilket hon märkte när morgonillamåendet började komma.


Riktigt snart så växte sig magen större och större. Hon var spänt och nyfiken på vad det var för en liten filur som fanns där inne.


Efter en problemfri hemmaförlossning fick hon äntligen träffa det lilla knytet som visade sig vara en flicka. Lyckan var total.


Men livet som ensamstående småbarnsmamma var inte alltid lätt. Stress och dåligt med sömn resulterade i att hon slarvade vid matlagningen...... Det hade kunnat gå riktigt illa!


När lillflickan skulle fylla år ville Amalia fira riktigt ordentligt och bjöd därför in alla hon kände. Det blev riktigt festligt.


Tiden går fort när man har roligt, så Amalia hade redan funnit sig en ny kille och väntade ytterligare barn.


Stressen gjorde sig återigen påmind när andra förlossningen var igång. Eftersom hon är ensamstående kan hon inte lämna barnen hemma, och var därför tvungen att föda hemma igen. Men att ha en skrikande två-åring samtidigt som värkarna är igång för fullt var nästan för mycket för stackars Amalia.


Dock gick det bra, och det blev en pojke denna gången.

Ytterligare en man och graviditet senare var det dags igen. Han blev lite smått panikslagen av att se Amalia vrida sig i smärtor. Inte särskilt mycket till stöd.

Amalia har hittills fyra barn, och verkar inte superfertil eftersom hon bara får ett barn varje gång fastän hon har den egenskapen att få tvillingar och trillingar.
Dessutom blir det svårare och svårare att skaffa sig nya partners då hennes rykte är riktigt dåligt då hon byter killar som kläder nästan.

100 baby challenge

Ja, det låter kanske lite extremt, men jag vill ändå pröva på det. Kommer förmodligen bli en lång utmaning, precis som PGC, men lite mer händelse- och variationsrik än Hemlös. Jag kommer blogga om denna utmaningen under 100BC (alltså inte "before Christ" utan baby challenge, haha).
 
Mål:
Att få 100 barn på så få generationer som möjligt.

Till att börja med:
Skapa en kvinnlig sim, antingen ungdom eller vuxen (börjar jag på ungdom så får jag mera tid för att skaffa barn). Hon får se ut precis som jag vill och ha vilka egenskaper som helst. Flytta henne antingen till ett färdigt hus eller till en tom tomt.
Dags att börja träffa killar!

Regler:
* Den skapade simmen (aktiva simmen) får BARA lämna tomten för att träffa killar eller anta utmaningar. Alltså får hon INTE ha ett jobb.
* Spädbarn får åldras med tårta, men småbarn MÅSTE kunna gå, prata och vara potttränade innan, och skolbarn samt tonåringar MÅSTE ha MVG i betyg och vara på hederslistan innan tårtan får användas. Annars sköts åldringen av spelet.
* Tonåringar får ha deltidsjobb men så fort de växer upp till ungdom så måste de antingen flytta ut (helst det, så det finns mer plats för fler simmar) eller säga upp sig från jobbet. De får alltså INTE ha något heltidsjobb.
* Jag får ha ett hembiträde, men hen får inte hjälpa till med småbarnen.
* Jag får inte könsbestämma blivande barn med hjälp av frukter
* Jag får BARA välja egenskaper åt min FÖRSTA sim som jag skapar. De andra måste slumpas.
* När den aktiva simmen blir åldring så fortsätter utmaningen med den yngsta flickan i familjen, och åldringen får flytta ut om jag vill det.
* Den aktiva simmen får INTE gifta sig så länge hon bor på tomten.
* Lyckas jag inte få några flickor misslyckas utmaningen
* Inga fusk är tillåtna!
* Jag får INTE bli gravid flera gånger med en och samma man!
* Barnvakt får INTE anställas

Ja, det var en lång lista med regler, men det är roligt för då blir utmaningen ännu klurigare. Önska mig lycka till!

Jag hittade utmaningen här!

Finish!

Hemlösutmaningen är avklarad! Jag kan knappt fatta det, haha.

Här spelar jag igen för första gången på flera månader känns det som, och så bara poff så klarade jag det. Målet var att tjäna ihop 20.000 §, alltså att ha den summan minst på en gång (man har ju utgifter).
Snacka om min förvåning.... Det var såhär:

Dagen innan (i spelet alltså) så hade jag hittat lite stenar och metaller, som jag letade efter varje dag. Inget konstigt med det... Som vanligt lämnade jag in stenarna för slipning och metallerna för smältning så att de skulle bli värda mer (detta kostar dock). Dagen efter så kommer de färdiga stenarna och tackorna i brevlådan. Jag hämtar dem, och tänker inte mer på det, för jag måste hinna till kyrkogården för att fiska Dödsfiskar (som bara går att göra mellan 1 och 3 på nätterna).
Väl när jag har kastat agnet i sjön, så finns det tid för mig att sälja stenarna och tackorna. Det brukar ge någon tusenlapp på sin höjd, beroende på hur många det är och av vilka sorter. Jag har inte det i huvudet vilka som är värda mer.
Min budget låg på 16.000 §, men helt plötsligt när jag tar upp ett par tackor så ser jag att de kan säljas för 5000 § eller var det nu var. Helt förbluffad klickar jag på bekräfta och har plötsligt ÖVER 20.000 §

Mission completed! Äntligen har jag lyckats med en utmaning. Och denna var rätt seg och långtråkig, tyvärr.
Nu får jag leta efter någon ny utmaning. Spännande =D