Kökets hetta

Nu ska Marie avslöja en stor hemlighet. Det är bara hon själv som vet än så länge, så nu när detta kommer ut till hela världen hoppas hon på att göra världen till en lite trevligare plats. Eller i alla fall en godare plats.
 
Lax á la Marie
Det är viktigt att ha mycket salt på, och då är det inget vanligt salt från ICA utan ordentligt havssalt. Då reagerar cellerna i laxköttet på sitt ursprung från havet och börjar må gott.

Ingen lax utan dijon som Marie alltid säger. De skarpa smakerna från senapsfrö och vitt vin får fjällen att krylla sig. Därför ger inte senapen bara en god smak utan en utsökt krispighet i skinnet.

Under själva stekningen är det viktigt att ibland slänga upp laxen i luften. Då tillför man mer syre till ytan, och på så vis bildas kolsyra som kryper in i köttet och gör det mört och luftigt. Se bara upp så du inte tappar laxen. Den är het!

Sista touchen är att ugnsbaka den några minuter så att eventuella kemikalier och gifter som släppts ut i vattnet försvinner. Denna processen används också för att försäkra om att fisken verkligen dör, så man inte riskerar att få magknip ifall den börjar sprattla i magen efter intag.
 
 
Marie hoppas att ni tycker om hennes recept och vill väldigt gärna att ni som prövar på detta berättar hur det blev.
1 Malin:

skriven

Haha, vilket underbart inlägg! :D

Svar: Tack så mycket =)Tyckte själv det var lite roligt efter jag skrivit det. Det var nämligen inte planerat att bli så alls. Allt kom i skrivande stund, hehe.
SajberFina

Kommentera här: